En månad till Jul

Nu är det en månad till jul ♡ och jag älskar’t!

Jag älskar hela denna tiden, bara en månad till jul, när vi börjar ta fram ljusen. Jag har ljusslingor året runt. Men det blir som mest effektfullt när kvällarna blir mörka. Och att man köra på och pumpar upp det extra mycket. Extra allt skulle jag säga, men jag använder mej nästan vara av ljusslingor, äkta ljus och blomster. Det är juletid för mej.

När jag har min nedräkning så är det inte till “Tomten himself” som jag ser fram emot, utan familjen. Att se familjen, gärna innan så att vi tillsammans kan förbereda julens mat och drycker. Pyssla, fixa, och vara kreativa tillsammans. Att lägga ner tid på vackert dukade bord, att skapa en mysig miljö för nära och kära. Och inte minst viktigt att göra det tillsammans.

Så julen betyder närhet, “tillsammansskap” och skaparglädje för mej. Att vilja glädja andra, det ger en väldigt härlig känsla. Men det kommer först när man släpper alla måsten, köphysteri och fokus på allt annat än an dela julefrid med de du tycker om.

Försök att kliva av den kommersiella julen och skapa en lugnare tid på året som fyller på dej och dina nära och kära. Och är det så att du som jag inte jan träffa dem denna julen, så har jag dem i tankarna, jag planerar för “oss”, och tackar himlen för att vi har internet, och videochattar så att vi kan vara nära, även om vårt avstånd är flera hundra mil, denna julen. Vi är åndå nära, och kan följa varandra och skapa en annorlunda jul.

Jag hoppas även du kan se möjligheterna, och inte begränsningarna, Amelie