Bra eller dåligt?

Vem vet egentligen vad som är bra eller dåligt? Och kan något dåligt vändas till något bra? Ja, det tror i all fall jag.

Jag hörde nyligen en berättelse med stark sensmoral, som jag vill dela med mej av till er. Det handlar om en man, långt tillbaka i tiden.

En med en son, som inte hade något mer än en fantastik häst, som var hans stolthet. En dag försvann hästen spårlöst. Hela byn där de bodde beklagade hans olycka. Men mannen sa, vi vet inte om det är lycka eller olycka, bra eller dåligt. Tiden gick, och efter et tag kom hästen tillbaka och hade med sig 13 vildhästar. Nu gratulerade människorna hans lycka, och sa: -Du hade rätt! Det var verkligen ingen olycka! Återigen så mannen, det vet vi inget om.

Photo by James Everitt on Unsplash

Efter ett tag så föll hans son från en av hästarna under ritt och bröt sitt ben. Och människorna utropade sin förtvivlan å mannens vägnar, och upprepade, du hade rätt igen, det var verkligen ingen lycka för dej att få alla dessa hästar. Hade du inte fått dem hade din som inte brutit benet. Mannen sa, det vet vi inget om, om det är lycka eller olycka, bra eller dåligt.

Ganska snart efter detta blev det krig, och alla unga män kallades till fronten för att kriga för sitt land. Och återigen kom människorna till mannen och sa, vilken tur att din son bröt benet, nu behöver inte din som dra ut i krig! Och som ni säkert förstår så svarade mannen, det vet vi inget om.

Vad betyder sensmoralen i historien för dej?

Annie