Drömtydning ger ökad insikt.

När du lär dej tyda dina drömmar du förstå dej själv så mycket bättre. Dels det ditt undermedvetna, men även din själs röst. Med andra ord drömtydning ger ökad insikt, det hör ihop.

Man kan säga att det undermedvetna för en dialog med dej när du sover. Genom dina drömmar. Och att lyssna på vad som kommer fram under drömmen kan ge det ledtrådar om dej själv. Drömtydning ger ökad insikt.

Alla har väl någon gång vaknat och haft starka känslor kvar från nattens dröm. Och med en känsla att det faktiskt betydde något, men man vet inte vad.

Det kan vara allt ifrån en rädsla av att fly, att man har en känsla av oro, att göra ett val, eller en strålande ide eller något gammalt minna som man trodde var glömt och begravet för länge sedan.

Fånga drömmens händelse!

För att fånga drömmens händelser och känslor är det bästa att ha en bok vid sidan av sängen, så att när man vaknar direkt skriver ner det man drömde. Väldigt viktigt är att man skriver ner hur det kändes. Vi har alla olika “dröm-språk”, symbol-språk i oss, så genom att skriva ner dina drömmar kommer ge dej klarhet om hur du ska tolka dina egna drömmar.

När du väl skrivit ner drömmen ska du försöka hitta ett samband med din verklighet. kan du relatera drömmen till något som du går igenom just nu i ditt liv? Något du hoppas på, eller oroar dej för? Ser du någon koppling till den livssituation du just nu befinner dej i?

En dröm är ju en omskrivelse, som ett annat språk man måste tolka, oftast när man drömmer om andra så är det en egenskap hos oss själva. Sidor hos dej själv som du kanske inte vet du ha och är medveten om.

Gå igenom de detaljer du skrivit upp, en i taget, och skriv upp vilka associationer de ger dig. Tänk fritt, och försök hitta ditt eget drömspråk. Glöm inte känslorna, hur kändes det när det hände i drömmen, var du rädd, glad, orolig, stressad etc.


Försök nu att ringa in problemområdet!

Det som drömmen verkar handla om. Bli inte för logisk i ditt tänkande, drömmar är underfundiga och kreativa. Det är vanligaste är att någonting i nuet har triggat igång drömmen, eftersom ditt undermedvetna gjort kopplingar mellan nutid och det förflutna. Det kan vara så enkelt som att du tittat på en film innan du gick och la dej, och du ser skärvor från den. Men i det finns ditt innersta inbakat. Ditt inre tar de bilder du fått till dej under dagen som passar med ditt minne och ditt inre.

När man fortsätter att gå igenom sina drömmar på det här sättet kommer det bli att allt lättare att kommunicera med sitt undermedvetna och lära sej att tolka budskapen. Om man tolkar fel brukar kommande drömmar korrigera det sen. Samma sak om du lyckas tyda budskapet rätt som kommer troligtvis en bekräftelse.

På det här sättet lär du dej massor om dej själv, din kropp, dina tankar och hur du fungerar. Drömmarna berättar för dej vem du egentligen är! Spännande, eller hur.

Dröm dej medveten, Amelie