Höstdagjämningen knackar på.

Återigen knackar höstdagjämningen på vår dörr. Närmare bestämt den 22 september kl 15.31 knackar höstdagjämningen på. Starten på den astronomiska hösten och då solen lämnar ljungfruns tecken och kliver in i vågens tecken.

Höstdagjämningen är nämligen en exakt tidpunkt inte en dag som det handlar om. även tiden då dag och natt är lika långa (nästan) över hela klotet. Men absolut inga fel att fira in hösten hela dygnet, och kanske avfira och tacka sommaren.

Höstdagjämningen knackar på vår dörr, och kommer med vila.

Nu är en perfekt tid att tacka moder jord för årets skörden hon gett oss, för växtkraften och för skörden. Nu är det dax för jorden att gå i vila. Kraften går ner i rötterna igen, och jordskorpan förbereder sej förs sin höst och vinterskrud. Och det är något som många har skördefester för eller Shamanska ceremonier och andra riter.

När vi går in i höstdagjämningen är det tid att känna och visa tacksamhet. Så du kan själv göra egna tacksamhetsriter i dag. Använd rökelse, rena, tänd ljus tänk efter vad du är tacksam för, skriv ner på en lapp, lista det goda.

Önskar er en underbar magisk höstdagjämning, Amelie